Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur

Vakkundige lokale bloemisten met persoonlijke aandacht

Blog

Interview met Floreel Bloemen en Planten: aangesloten bloemist bij Afscheid met Bloemen

Bij Afscheid met Bloemen werken we samen met gerenommeerde bloemisten, verspreid over heel Nederland. Iedere bij ons aangesloten bloemist heeft een bijzondere affiniteit met afscheidsbloemen. Zij vertegenwoordigen waar wij voor staan en helpen nabestaanden en betrokkenen om de beste keuze te maken voor een schitterend rouwbloemstuk, rouwboeket of troostboeket. Eén van deze bloemisten is Floreel, gevestigd in Groenlo en specialist in het samenstellen van rouwwerk. Wij spraken met eigenaar Tim de Vries over de samenwerking met Afscheid met Bloemen. Tim: “Het bevalt ons uitstekend om onderdeel uit te maken van de bloemisten die zijn aangesloten bij Afscheid met Bloemen. Samen maken we ons hard voor het vak en creëren het allermooiste rouwwerk, dat past bij degene van wie men afscheid neemt.”

Floreel Bloemen en Planten

Afscheid met Bloemen is trots op de bloemisten die zijn aangesloten. Het vervaardigen van rouwwerk is namelijk een vak apart. De impact van bloemen bij een uitvaart is groot: ze geven het afscheid een persoonlijk tintje, kleur en kunnen troostrijk zijn voor nabestaanden. Floreel Bloemen en Planten is één van die aangesloten bloemisten. Eigenaar Tim vertelt dat een groot deel van zijn werk bestaat uit het samenstellen van bijzondere rouwarrangementen: “Wij werken veel samen met nabestaanden en andere betrokkenen bij een uitvaart en weten dat het samenstellen van rouwstukken vraagt om een andere benadering. Tijdens onze gesprekken met de betrokkenen proberen we zo veel mogelijk achtergrondinformatie te achterhalen, zodat we passende afscheidsbloemen daarbij kunnen zoeken. Het fotoboek van Afscheid met Bloemen is daarbij ontzettend waardevol gebleken, het geeft een uitstekende impressie van alle mogelijkheden. Uiteindelijk blijft het maatwerk, maar we hebben hiermee wel een mooi visitekaartje, inspireren en laten nieuwe technieken zien.”

Aangesloten bloemisten: de voordelen

“De samenwerking biedt nog meer voordelen: rouwstukken worden op een mooie manier gepresenteerd en kunnen eenvoudig via onze site worden besteld. Daarnaast komen we in contact met andere bloemisten die zich in afscheidsbloemen hebben gespecialiseerd. Een groot voordeel voor ons, want we kunnen ervaringen uitwisselen” licht Tim toe. Elke bloemist krijgt een eigen exclusieve regio toebedeeld, hierdoor concurreren zij niet via Afscheid met Bloemen met andere bloemisten in de buurt. Het fotoboek biedt nabestaanden een handig overzicht. Dit boek, in combinatie met de gepersonaliseerde webshop, maken de toegang tot de uitvaartwereld een stukje laagdrempeliger.

Sluit je aan als bloemist

Wil jij je als topbloemist, net als Floreel, aansluiten bij Afscheid met Bloemen? Samen zorgen we voor een grotere afzetmarkt en hogere kwaliteit van bloemen in de uitvaartbranche. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheid om partner te worden in de eigen regio.

Assortiment

Rouwbloemstukken
Rouwboeketten
Troostboeketten
Baby & Kind
?
X

Wij helpen je graag


Voor ons is er niets mooiers dan te kunnen bijdragen aan een warm afscheid met bloemen.